Inhoud zwangerschapsyogalessen..

In de zwangerschapsyoga bereiden we ons voor op het verloop van de zwangerschap, de bevalling en de postnatale periode.  Dit door middel van informatie/thema’s, ademoefeningen om de weeën  tijdens de bevalling goed op te leren vangen, bewegingsoefeningen om het lichaam energiek en zo soepel mogelijk te laten zijn, ontspanningsoefeningen en informatie over de kraamtijd.

Gedurende de cursus bestaat de mogelijkheid tot het meedoen aan een partnerles, waarvoor de datum altijd in gezamenlijk overleg bepaald wordt (altijd op een vrijdagavond). Hierin wordt alles wat betreft de eerdergenoemde fasen uitgebreid behandeld, zodat ook de partner goed geïnformeerd is en ook zijn/haar bijdrage kan leveren aan een goed verloop van de bevalling.

Zwangerschapsyoga kan tal van voordelen bieden voor aanstaande moeders, zowel fysiek als mentaal. Hieronder staan enkele voordelen van zwangerschapsyoga:

  • Vermindert stress: Yoga is bekend om zijn vermogen om stress te verminderen en het lichaam te ontspannen. Dit is vooral nuttig tijdens de zwangerschap, aangezien veel vrouwen zich angstig en gestrest voelen over de aanstaande bevalling.
  • Verbetert de bloedsomloop: Yoga-oefeningen bevorderen de bloedsomloop, wat kan helpen bij het verminderen van zwelling en het voorkomen van spataderen, die vaak optreden tijdens de zwangerschap.
  • Versterkt de spieren: Zwangerschapsyoga kan helpen bij het versterken van de spieren die nodig zijn voor de bevalling, zoals de bekkenbodem- en buikspieren.
  • Verbetert de slaap: Zwangerschapsyoga kan helpen bij het verbeteren van de slaap, wat essentieel is voor een gezonde zwangerschap.
  • Verbetert de ademhaling: Yoga richt zich op de ademhaling, wat kan helpen bij het beheersen van angst en het bevorderen van een rustige geest. Dit kan ook nuttig zijn tijdens de bevalling, omdat het kan helpen bij het beheersen van pijn en het bevorderen van ontspanning.
  • Bevordert een gezonde zwangerschap: Regelmatige beoefening van zwangerschapsyoga kan helpen bij het verminderen van complicaties tijdens de zwangerschap, zoals hoge bloeddruk en zwangerschapsdiabetes.

Kortom, zwangerschapsyoga kan een uitstekende manier zijn voor aanstaande moeders om zich voor te bereiden op de bevalling en om een gezonde en ontspannen zwangerschap te bevorderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke zwangerschap anders is en dat je altijd met je arts moet praten voordat je begint met een nieuwe oefeningsroutine.