Even voorstellen..

Mijn naam is Ankie Westra; ik ben yogadocent in Heerenveen.

Al in mijn puberteit was ik geinteresseerd in yogabeoefening en -filosofie, en heb dat toen ook enige tijd beoefend, maar pas na mijn 30e levensjaar ben ik begonnen met de opleiding tot yogadocent.

Inmiddels geef ik meer dan 30 jaren les, en nog steeds met heel veel enthousiasme.

In 1996 heb ik de opleiding tot zwangerschapsyoga-docent gedaan en vanaf die tijd verzorg ik ook lessen voor zwangeren.

In de loop der tijd ben ik opleidingen, retraites en bijscholingen blijven doen.

Eind jaren ’90 kwam ik in contact met Tulku Lama Lobsang Thamcho Niyma, een Tibetaans Boeddhistische monnik/arts, die in die periode begon met het reizen rond de wereld om zijn kennis en wijsheid te delen.

Vanaf dat moment is hij mijn leraar en tot nu toe heb ik vele retraites bij hem gevolgd op het gebied van meerdere Tibetaans Boeddhistische disciplines, zoals Lu Jong, Tsa Lung, Tummo,  Dzogchen enz.  en heb bij hem opleidingen gevolgd (Lu Jong- en Tog Chod-docent, respectievelijk Tibetaanse Yoga en zwaarddiscipline, certificaat Tibetaans Boeddhistische Mindfulness).

In mijn lessen is dan ook zeker de invloed terug te vinden van wat ik van hem heb meegekregen.

Ik zie in de praktijk wat yoga-beoefening voor mensen kan betekenen en zolang het kan wil ik mijn kennis en ervaring graag delen.