Even voorstellen..

Mijn naam is Ankie Westra, ik woon in Heerenveen en ben gediplomeerd yoga-docente. Ik geef les sinds 1988. Aanvankelijk in diverse plaatsen in Friesland, daarna in Katlijk waar ik een eigen yoga-ruimte had.  Momenteel, na verhuizing naar Heerenveen, geef ik les op diverse locaties in deze plaats.

Al vroeg in de puberteit was ik geïnteresseerd in yoga, was lid van een boekenclub en kocht zo’n beetje alles op het gebied van yoga en spiritualiteit.  Rond mijn 25e jaar volgde ik mijn eerste yoga-cursus in Leeuwarden (er werd voor zover ik weet in de omgeving van Heerenveen toen nog niets aangeboden) bij Ben Troostwijk, die mij erg enthousiast maakte voor de yoga-beoefening. Jaren later besloot ik een hatha-yoga-opleiding te doen.  Ik gaf mijn ‘zekerheden’  in de vorm van een vaste baan op, dit vooral omdat ik zelf voor mijn beide dochters wilde zorgen.

Ik begon met lesgeven, mijn passie, in de avonduren. Het lesprogramma heeft zich in de loop der jaren uitgebreid van 1 avond per week naar diverse dagdelen (’s avonds en overdag). In die jaren is mijn lesgeven op diverse manieren beïnvloed, o.a. door bijscholingen, door de interactie in de groepen en door situaties in mijn leven. In 1996 heb ik een opleiding gevolgd tot zwangerschapsyoga-docente, waarna ik ook zwangeren les ben gaan geven.

In 1999 ben ik in contact gekomen met een Tibetaanse monnik (lama/tulku), Tulku Lobsang Thamcho Nyima. Vanaf dat moment heb ik gedurende 11 jaren alle disciplines bij hem gevolgd/geleerd, van Tsa Lung, Lu Jong tot Tummo, Tog Ch ö d enz. Tulku Lobsang is tevens arts en begon rond 2000 de wereld rond te reizen om zijn kennis en gaven te delen overal ter wereld. M.b.t. de Lu Jong (een Tibetaanse bewegings-discipline) heb ik een opleiding gevolgd tot Lu Jong-docente en vooral deze oefeningen verwerk ik in mijn yoga-lessen. Daarnaast heb ik van Jelle Veeman, bij leven paragnost/auraloog, prachtige Tibetaanse  yogaoefeningen mogen  ontvangen en doorgeven.